MISSIE

Het bieden van medische begeleiding van paarden; op basis van de nieuwste inzichten, helder en bovenal afgestemd op de persoonlijke situatie. Toelichting
“De band tussen mens en paard is bijzonder; een prachtige samenwerking via een onuitgesproken taal, door middel van krachtige spieren en gehuld in emotie.”


De relatie tussen mens en paard is voor iedereen anders. Voor de een is het paard een maatje om het hoofd leeg te maken tijdens een bosrit, voor de ander is het paard zijn teamgenoot op weg naar vele mooie overwinningen en wellicht de Olympische droom. Voor de een is het paard een collega in ordehandhaving of coaching, voor de ander is het paard onderdeel van jarenlang zorgvuldig gekozen bloedlijnen in de fokkerij. Elk paard en elke eigenaar/ruiter hebben dan ook hun eigen doelen, eigen vragen, eigen medische problemen. En daarom staat bij Kalitera de persoonlijke aanpak voorop.

Sinds jaar en dag zijn we actief in de paardensport, zowel nationaal als internationaal, zowel als ruiter als als groom, zowel recreatief als professioneel, zowel als fokker van vele veulens als verzorger van gepensioneerde paarden. Mede hierom kunnen we ons goed inleven in de verschillende belangen, emoties en doelen die per combinatie kunnen verschillen. Door de achtergrond te begrijpen, door op de hoogte te zijn van alle medische ontwikkelingen én in samenspraak met de cliënt, kunnen we garanderen dat we voor elke patiënt en cliënt een persoonlijk en duidelijk therapieplan maken.